pondělí 29. srpna 2011

Masdevallie a draculy přežily vedra minulý týden bez problémů

Ač jsem byl pracovně na týden pryč, rostliny krásně přežily na severozápadním okně, kde je mám celé léto, aby byly na vzduchu. Teploty musely dosahovat k oněm 36°C. Masdevallii princeps dokonce začal vyrůstat nový list. Když jsem se vrátil - byl rašeliník již suchý, pravděpodobně vyschl těsně před mým příjezdem. Tedy bylo to těsné, listy dracul ještě nebyly zvadlé. Kytky tak vydržely venku bez mé přítomnosti od pátku do soboty.
Někteří pěstitelé nemohou kvůli těmto kytkám ani na den z domu. Naštěstí jsem si ověřil, že mohu odjet na týden a nic se nestane - a to i v extrémních podmínkách tropického konce srpna. Stejné množství vody, které jsem nalil v týdnech minulých vystačilo na 17dní bez zálivky. Ponaučení z veder - je třeba zalít raději více, než méně.
Zavěšeným katlejím a laeliím se samozřejmě nic nestalo, extrémní podmínky se neprojevily sebemenším scvrknutím listů apod. Naopak.


na fotce draculy nejsou - umístil jsem je po návratu opět pod korunu třešně - tam houpajíce se ve větru musí být zalévány obden...

Žádné komentáře:

Okomentovat