pondělí 25. února 2013

hybridní přírůstky

Netušil jsem, že bych se vrátil ke kupování hybridů. Jenže zima je dlouhá, člověk se nudí a tak - když jde kolem obchodu s kytkama a vidí prodávat odkvetlé ubožáky za padesátikorunu, neodolá. Zvlášť, když kamarádovi scípla orchidej, kterou jsem mu daroval před časem - jako takový podobný ubožák - někde levně koupený... Takže vlastně, když narazím na něco zajímavého, tak to koupím a většinou - až se to chytne na klacek nebo to vytvoří nový výhon a je jasné, že to poroste, to někomu dám.
A tak se mi dostaly do rukou tyto dámy odkvetlice!

A kupodivu - třeba tento miltoniopsis není vůbec tak špatný!

Ten asi zůstane u mě - abych si vyzkoušel pěstovat tento typ rostlin. Kdysi jsem zkusil kambrie, nešly mi a tak jsem si na miltonkovité potvory nikdy netroufl. Teď se považuji za zkušenějšího, tak uvidíme... Květy jsou v každém případě... bizardní...

Dalším přírůstkem jsou dvě katleje - lidi je nekupujou a prodejci už je na krámy neberou. V Benešově však jedna vedoucí květinového krámku říkala, že prostě nemůže odolat. Jenže lidi jsou už mazaní, ví, že doma udrží jenom faleňáky a tak nic jiného nekupujou. A odkvetlinky zbudou na mě :)

fialová katlej (druhá květní pochva vypadá, že by mohla vydat květ)







a žlutozelená katlej:






ta byla v trošku horším stavu, tak jsem ji navázal. tím se nic nezkazí...





.

Žádné komentáře:

Okomentovat