neděle 14. července 2013

Které rupikoly mi jdou? - laelia lucasiana

Některé rupikoly mi opravdu jdou, i když by se mohlo zdát, že to tak není. Vysvětluji si to tak, že jsou některé snažší pro můj charakter pěstitelské duše a jiné ne. Tudíž z toho nejde udělat obecný závěr a říct si, že ty rupicoly, které zde představím půjdou i všem ostatním a naopak...
Jsou to prostě rupicoly, kterým se u mě daří...

Zejm. bych vyzdvihl laelii lucasianu, kterou mám ve třech podobách a všechny pěkně rostou. Každá je samozřejmě jinak velká, což není způsobeno pěstitelským úspěchem, či neúspěchem, ale prostě velikostí rostliny při koupi.


tudle mám nejdýl, ale byla taky nejmenší. Prošla mrazy a různými těžkými zkouškami. Taky k ní mám nejhlubší vztah. Dvě nové tučnoučké pahlízky mě velmi těší..

Todle je druhá - ta mi loni vykvetla a otevírající se poupě ožraly vosy nebo co...  i tak jsem ale poznal, že jde o lucasianu - koupil jsem ji jako něco jiného. Je už tak velká, že jsem ji musel vsadit do většího kytináče - krásné keramiky Kláry Kabíčkové. Letos udělala 3 pahlízy.


Poslední je od pana Kacerovského z letoška, už se chytla, nové kořeny se objevily před několika týdny - habitem vypadá zatím nejlíp:

Lucasiana má navíc krásné květy i krásný sukulentní habitus, takže i kdyby mi ostatní velmi sukulentní rupicoly nešly vůbec, tak se skoro nic neděje, protože si s toudle kytkou vystačím.
.

Žádné komentáře:

Okomentovat