čtvrtek 11. července 2013

žlutý květ na tillandsii potěšil

Bohužel tuto tillandsii nemám určenou. Čekal jsem červený květ, pouzdro se mi zdálo zbarvené do červena, nicméně se vylouplo todle:





žlutá barva ale patří k mým oblíbeným - je u tillandsií (alespoň těch, které jsem viděl) méně častá, než kombinace třeba žluté s namodralou (např. ionantha) - takže jsem rád. I habitem patří tato tillandsie k mým nejoblíbenějším, je totiž zvláštně pevná a celkově má hezký elegantní tvar dlouhých listenů.  Podle velké pevnosti bych řekl, že vydrží extrémní sucha a vůbec tvrdé zacházení.




-

7 komentářů:

  1. Pan Maruska vydal peknou knihu fotografii tillandsii, ale obavam se, ze existuji krizenci a bez znalosti detailu kvetu by asi ani odbornik nepoznal. Mohl byste zkusit Hertusovi, ale vyzna se pani a pan Vam asi nic nerekne, ma moc prace. Tu knihu jsem sehnala u nich.
    Ta tillandsie je pekna, ma syte zlutou, me ted kvetla jucunda svetle zlute. Uz mam tri ariaky a chodim je obdivovat. Eva Egertova

    OdpovědětVymazat
  2. díky za reakci, panu Heřtusovi jsem právě už psal - ale neodpověděl... Jednou mi už takto pomohl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rikala jsem pani Hertusove, at si poridi vlastni mail, ale to by musel udelat manzel a ona by mu mohla blokovat pocitac a misto prace by mohla sedet a mailovat si,ze ? A taky s kym?T ak radeji nic. To jsou ty manzelske tanecky.

      Vymazat
    2. Pekný deň,tá tillandsia sa volá T.schiedeana.

      Vymazat
  3. Dobry vecer, mohu potvrdit, urcite schiedeana...db

    OdpovědětVymazat