pátek 2. srpna 2013

Nepříjemnosti letnění - krádeže kůry!

Bohužel už po několikáté se mi stalo, že mi kdosi ukradl kůru z květináčů. Zajímalo by mě, komu se hodí. Z keramických misek se velice dobře krade, zloděj je chráněn hustou korunou jabloní. Známý mi radil, ať přehodím síťku přes stromy, ale to se mi nechce. Balit stromy do záclon kvůli orchidejím rozhodně nebudu. A tak chodím a přisypávám kůru. Někde jí dokonce chybí i půlka květináče!

Na fotkách už jsou krom první kytky květináče dosypané:







Taky jsem našel dneska ráno ve skleníku pohozenou rupicolu, bohužel v procesu zakořeňování. Takové vysypání v nevhodnou dobu může být fatální.
Asi kočka, nebo pták... Ani ve skleníku není orchidejář chráněn před agresívní přírodou!!!

3 komentáře:

  1. Tipla bych kosaka,uhlavni nepritel, mozna mu koreny pripominaji zizaly. Jak se jednou nauci, jedinou ochranou je vzduchovka. Mně se naucili kosaci z cele vsi na plody kanadske boruvky, kterou mam nazahrade, diabolky mohou litat, ale pokud nelita peri, ten parchant se ani nehne, jen zere a zere. Celou zimu clovek sype malym ptackum a kdo to zere, kos. Pak pres zimu zadny nechcipne a je v dobre kondici na mnozeni. Bohuzel nemam pevnou ruku a tak je jenom plasim, kdyz se trefim dost blizko. Je to krute? Neni. To mate jahody, merunky, broskve, visne, vino. A co sklidite? Eva Egertova

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, na to nemám energii hlídat kosa... budu dál přisypávat.. je to stejně jenom do konce září :)

    OdpovědětVymazat
  3. radekdabel@seznam.cz18. října 2013 v 16:55

    Tyto zkušenosti také mám, poté co sem viděl u Aleše Dvořáka, jak má hezky kytky venku, tak jsem to také zkusil a výsledek byl takový, že Dend.nobile bylo úplně bez kůry i Coel.cristata a tak jsem to zavrhl a mám je zase všechny doma a otvírám na ně okno na noc.

    OdpovědětVymazat