pondělí 9. září 2013

Laelia angereri Pabst 1975 SUBGENUS Parviflorae SECTION Parviflorae Lindley

V květnu jsem taky od Luda přivezl v dost bědném stavu tuto rupicolu. Patř
í k těm nejhezčím (pro mne barva květů) a hůře sehnatelným - je to vlastně poprvé, kdy jsem ji u někoho viděl k prodeji. A tak jsem byl ochoten ji vzít, i když vypadala na vyhození:


A stal se opět zázrak a rostlina během srpna pod korunou višně ožila. Letnění (i rychle vysychající keramika) jí opravdu prospělo, vyhnala dvě nové pahlízy a má na nich už první kořeny.



Tak mám velikou radost, že se zatím u mne této krásce daří. Dost se mi líbí i habitem - barvou pahlíz a listenů. Je hodně podobná mé asi nejoblíbenější rupicole - laelii cinnabarině.
I když je třeba říci, že tyto rostliny vlastně nejsou přísně rupicolní (ve smyslu sukulence) jako např. l. briegeri, protože nemají tak sukulentní listy. Podobně jako l. mixta nebo harpophylla a mnoho dalších.



.

1 komentář:

  1. Od Kacerovskeho jsem si privezla Bc. Nanipuakea , listy uhledne, koreny spatne a v dirate keramice nejen ze pustila krasne koreny, ale i 3 nove puky. Mam v ni nekolik kytek a vzdy vidim pokrok. Krome phalu, kdyz presazuju, vzdy do keramiky. No uvidime v zime. Eva Egertova

    OdpovědětVymazat