neděle 29. září 2013

tillandsie - poslední kytky venku

Kvůli velmi nízkým ranním teplotám jsem již do bytu umístil i masdevallie.
Mexické laelie jsem nechal ve skleníku (jsou snad odolnější vůči velkým rozdílům teplot přes den a noc), těm by ranní poklesy k nule neměly tolik vadit. Teplota v těchto dnech od rána poměrně rychle stoupne, takže se kytky během pár desítek minut od východu slunce zahřejí.

Jako poslední rostliny zůstaly venku tillandsie. Včera již šly na noc do bytu a dneska ráno jsem je dal naposled na čerstvý vzduch. Večer šly do skleníku.

Do bytu je přendám, až zůstanou ve skleníku teploty i přes den pod deset stupňů.

Fotky některých z nich:
















.

2 komentáře:

  1. Tillandsie jsou me favoritky, nikdy jsem se kvuli nim nenervovala, pekne pomaloucku si rostou a hle bonus, kvet a nektery i voni. Zadna starost o koreny, venku taky o ne nic nejevilo zajem. Idealni. Teď se chysta predvest flexuosa, kvetni vyhon 50 cm a 6 poupat. A jestli si nekdo mysli, ze jsou vsechny na jedno brdo, tak se neumi koukat. Ja uz je mam ve skleniku a v noci trochu pritapim kvuli orchidejim, aby to nekleslo pod 15. At je jeste dlouhy teply a slunecny podzim, aby dohnaly to nepekne leto. Zdravim, Eva Egertova

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bobuzel nemam prostredky na vytapeni skleniku, tak ted kazdy den aspon tillandsie nosim do a z baraku.primo ven, pac sviti slunko.p.t.

    OdpovědětVymazat