úterý 24. ledna 2012

Zásilka od pana Lukscheitera dorazila do druhého dne

Z nových přírůstků mám radost. Vyzkoušel jsem nový internetový obchod LUKSCHEITER (resp: novou podobu) a funguje výborně. V podstatě druhý den po objednání rostlin jsem je měl doma.
V zimním období se kytky nakupují dobře, nejsou výstavy a jiné akce a tak nejsou obchodníci tolik zaneprázdněni jako v sezóně. Je to vtipné, ale když se podívám do minulosti, vždycky jsem kytky takto nakupoval právě v zimě.
Lidem zodpovědným toto nakupování nedoporučuji, protože zodpovědní lidé se jistě bojí náhlých poklesů teplot apod. Jenže já jsem nezodpovědný orchidejový hazardér, tak mi tento způsob nákupu velmi vyhovuje. Není nic vzrušujícnějšího, než když vám pošťačka za lehkého sněžení předává balíček s tropickými orchidejemi!
O jaké kytky se jedná?

Dendrobium harveyanum Rchb.f. 1883









Cattleya loddigesii Lindl. 1823





Pleurothallis loranthophylla Rchb. f 1852 (pan Lukscheiter ho vede pod názvem navicularis)



 Brassavola nodosa [L.]Lindley 1831



Na fotce je vždy rostlina po vybalení - i vybalení ze substrátu, a následně nové zasazení/namontování. Vždy rostliny tímto způsobem kontroluji, abych měl představu o stavu kořenů.
S rostlinami jsem koupil také tyto košíčky, velmi se mi osvědčily. Obalím je kokosovým vláknem a doprostřed pak dám rostlinu a obsypu hrubým substrátem - většími kousky kůry. Tento substrát má výhodu, že velmi rychle vysychá, což je pro tyto orchideje ideální. Je to takové poloepifytní pěstění...









Žádné komentáře:

Okomentovat