neděle 19. prosince 2010

Narozeninový skleníček

Narozeninový skleníček

21. září 2010 v 21:21 | Kacz |  kacz - orchideje
Narozeniny mého stáří jsou zase zde,

a tak abych řádně oslavil veleslavný den mého zrodu, jelikož takový člověk na světě ještě nikdy nebyl jako já, je třeba řádně.
Řádnost v tomto smyslu znamená dostat dárek, který překoná všechna očekávání a stane se překvapením.
Nechal jsem si proto vyrobit jakousi skříňku na kytky z čiročirého skla, kterou by někdo mohl nazvat okenní skleníček, či co podobného.
Skříňka důmyslná jest!
Má podobně jako člověk otvor dole a otvor nahoře. Jak již jsem psal jindy, přišel jsem o tilandsie tak, že jsem je umístil do akvária a zavřel. Zemřely strašlivou smrtí poměrně záhy. Do pár hodin.
Tato chyba se již nesmí nikdy opakovat!!!
Proto otvor dole a nahoře.
Představte si, že byste zašpuntovali čelověka. Taky by poměrně rychle uhynul na nějaký druh hniloby. Pravděpodobně černé..
A tak mám otvory. A nejen to. Vrchní deklík je ze dvou částí a tak je otvor ještě uprostřed, nejen z boku. Radil jsem se o tom s orchidejáři a mělo by to fungovat. I bez větráčku.
Větráček - toť kámen úhelný rozvodu.
Do skleníčku mohou nyní miniaturky a různé radosti. Prvními obyvateli pokusníky se stala gongora, eplc (křížení: epidendrum + laelia + catleya), oncidium žlutý hybrid. Přibudou další ze skleníku. Zejm rozkošná cattleya forbesii, jedna z nejkrásnějších orchidejí v mé sbírce. A pak semenáčky laelie lundii, které jsem získal v dosti zbídačeném stavu...

Nuž, kochej se květinový příteli!

domácí skleník





.

Žádné komentáře:

Okomentovat